Careerday 29-11-2019

Vanuit het Bèta steunpunt, waar wij als Veurs een samenwerkingsverband mee hebben, was er dit jaar weer de mogelijkheid om met Mavo-leerlingen de Career-Day op de TU in Delft te bezoeken.

Op deze dag laten diverse bedrijven uit de technische sector middels een workshop zien welke werkzaamheden er binnen hun bedrijf gedaan worden. Mevrouw Hensen heeft in haar lessen natuurkunde gevraagd welke leerlingen hier interesse in hadden. Er waren erg veel gegadigde leerlingen maar we mochten echter maar met zestien die kant op. Dus we hebben een selectie moeten maken.

Op 28 november zijn we met deze groep leerlingen richting sportcampus van de TU in Delft gegaan. De leerlingen kregen uitleg over het waterschap en mochten ze een watermeter vervangen. Werd er uitleg gedaan over cv installaties, verschillende stroomkringen en mochten leerlingen zelf aan de slag met een stroomkring. Er werden quizzen gedaan, uitgelegd hoe hydraulische systemen werken en kon er met drones gevlogen worden.

Het was een hele actieve, leerzame middag waarin de leerlingen veel informatie kregen betreft carrières in de techniek. Mooi dat techniek en loopbaanoriëntatie en begeleiding zo samen konden komen.