Vliegeren: een complexe opdracht 16-10-2019

Op 16 oktober hebben de brugklassen talentstroom Science zich weer gewaagd aan het in de lucht krijgen van hun eigen gemaakte vlieger.

De leerlingen werkten in groepjes samen en konden zo ook samen problemen oplossen. Alle vliegers waren versierd; maar hoe doe je dat eigenlijk zonder dat hij te zwaar wordt? Met nagellak bijvoorbeeld! Hoe vindingrijk van deze leerling.

Eenmaal op het strand van Wassenaar werden we omringd door stakende boeren! Dat leverde weer nieuwe problemen op; vliegers die aan tractoren bleven vasthaken, vliegeren zonder overreden te worden én hoe krijg ik mijn vlieger zo hoog dat de boeren er nooit in kunnen blijven haken.

Op dat laatste bedacht D.; ik knoop gewoon 4 (!) touwen aan elkaar, dan komt de vlieger nooit meer in de buurt. Geweldig! Zo hoog hadden die boeren (en wij) nog nooit een vlieger zien vliegen. Het was een geslaagde middag. Lekker anderhalf uur in de wind op het strand met je eigen gemaakte vlieger!