U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Een Romeo en Julia 5-12-2017


 
Op maandag 4 december bezochten de leerlingen uit klas 4 havo in twee groepen de voorstelling Een Romeo en Julia van Dansgroep Lonneke van Leth, in haar danstheater op de zesde verdieping van Bink 36 in Den Haag.

Een Romeo en Julia gaat over de verboden liefde tussen Maartje Sluis en Walid Akram. Jan Sluis, de vader van Maartje, is tegen de komst van het asielzoekers centrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum met 300 asielzoekers er toch. Asielzoeker Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest dat wordt georganiseerd door de gemeente voor de jongeren van het AZC ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd...
 
De leerlingen zijn intussen ook zelf begonnen met het in elkaar zetten van een eigen Romeo en Julia, met hulp van Lonneke en haar dansers. De voorstelling zal worden uitgevoerd voor de ouders op dinsdag 13 februari a.s.
 

Lees meer over de voorstelling Een Romeo en Julia en bekijk de trailer.
 


Terug