U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Vuurvogel voor klas 2 13-6-2017Terwijl de bovenbouw aan het sporten was en de brugklas met een Geschiedenisproject aan de slag ging, waren alle leerlingen uit de tweede klas op school voor een dansvoorstelling. En wat voor een: dansgroep Lonneke van Leth danste De Vuurvogel. Deze dans werd begin 20e eeuw gechoreografeerd door Michel Fokine en van muziek voorzien door Igor Stravinsky. Het werd voor het eerst uitgevoerd door de Ballet Russes in 1910.
 
Het was overigens niet de versie die wij zagen, hoewel de muziek wel die van Stravinsky was. Wij zagen een bewerking van Lonneke van Leth.


 
Best pittig, een dans van een half uur op klassieke muziek. Maar de leerlingen konden het moeiteloos aan. Wat ongetwijfeld te maken had met het feit dat de meesten voorafgaand aan de voorstelling een workshop Speeddate-dansen hadden gehad: in vijf groepjes werd in telkens 2 minuten de basisbeginselen geleerd van klassiek ballet, salsa, hip hop, Afrikaanse dans en uiteraard ook moderne dans, waarin De Vuurvogel werd uitgevoerd. De andere leerlingen kregen de workshop na de voorstelling en alle leerlingen werden na iedere workshop ook nog via een quiz getest op hun kennis. 

Lees meer...


Terug