U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Gruesse aus Berlin! 7-4-2017

Na een eerste nacht te hebben doorgebracht bij een gastgezin, is de kunstreis gestart in de zonnige tuinen van paleis Sanssouci. 
 
   
  
In deze prachtige omgeving hebben de leerlingen een fotografieopdracht gemaakt. Met veel enthousiasme oefenden ze met de verschillende beeldaspecten. 

    
 
Met dezelfde energie gingen ze de dag er op aan de slag met de graffiti tour en workshop. Het resultaat kunt u van het weekend thuis bewonderen, maar op de foto alvast een sneak preview voor de belangstellenden.  
 
  
 
De woensdag startte bij de Berliner Dom, een prachtig staaltje Neo-Barok. Vanaf het dak hadden de leerlingen een verbluffend uitzicht op Berlijn. Het weer was deze dag iets minder florissant, maar binnen riep een leerling verrast 'wat een mooie lichtinval!',
 
   
 

 
Na al het pracht en praal, zijn we naar het bijna volledig gerenoveerde Pergamom museum gewandeld. We liepen door de poort van Babylon een Romeinse marktplaats binnnen. Onder toeziend oog van de keizer en gevleugelde leeuwen maakten de leerlingen hun opdrachten. Overigens, wie goed keek, zag dat de leeuwen 5 poten hadden. 
Op donderdag oefenden de leerlingen in het Deutsch Historisch Museum alvast voor het eindexamen Tekenen met de Aspecten van de voorstelling. Er was genoeg te zien! 
In de Berliner Zoo waren een paar dieren zo vriendelijk even stil te zitten voor een goede tekening 
Zonder stadswandeling is het Berlijn avontuur natuurlijk niet compleet. De docenten vertelden onderweg over de verschillende gedenktekens. Wist u dat de Rijksdag in eclectische stijl is gebouwd? Of dat de dubbele rij kasseien in de weg laat zien waar de muur stond? Mevrouw Minkman, meneer de Heer, meneer Huygen en mevrouw Wessels probeerden de geschiedenis en kunst zo levendig mogelijk te maken
 
We kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde werkweek. Iedereen enorm bedankt!
 


Terug