Binnenhof 19-1-2017

Op woensdag 11 en donderdag 12 januari zijn achtereenvolgens 4V en 4H naar het Binnenhof geweest. We werden ontvangen door ProDemos, die de rondleidingen verzorgden. De leerlingen en de begeleidende docenten hebben een quiz gespeeld waarin we leerden over hoe wetten tot stand komen. Wist je dat er in Nederland bijna 2000 wetten bestaan?

De verschillende groepen deden verschillende opdrachten bij ProDemos, zoals het democratielab, een bingo en een spel waarbij de leerlingen met tablets over het binnenhof renden, op zoek naar de juiste antwoorden.

Alle groepen zijn in de Plenaire Zaal van de Tweede Kamer geweest. Doordat het kerstreces nog voortduurde waren er geen debatten of vragenuurtjes gaande. Hierdoor konden we wel heel veel vragen stellen aan onze rondleiders en kregen we een goed beeld van hoe de Nederlandse democratie werkt.

Het waren twee leerzame middagen!