U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


IJs en Vis op de praktijkdag Kunst 5-10-2016De jaarlijkse praktijkdag voor leerlingen uit bovenbouw havo en vwo die een kunstvak kozen ging dit jaar naar een oud kantoorgebouw aan de Binckhorstlaan in Den Haag. In het gebouw speelt theatergroep Fa. Mes de voorstelling IJs en Vis, een eigentijdse Romeo en Julia die zich afspeelt tussen twee Haagse Families. De voorstelling is een voorbeeld van zogenaamd immersive theatre, theater waarbij de toeschouwer de voorstelling beleeft en er zelfs deel van uitmaakt.

De leerlingen van het Veurs kregen een inleiding van Lindertje Mans, actrice van Fa. Mes. Zij vertelde kort iets over de inhoud en de vorm van het stuk en nam ons vervolgens mee langs de plekken waar de voorstelling wordt gespeeld. Leerlingen verzamelden beeldmateriaal en deden inspiratie op, want de opdracht die zij hadden gekregen was om een affiche te ontwerpen bij de voorstelling. Van 11.00 tot 14.30u kregen zij hiervoor de tijd en het was het een grote explosie van creativiteit. Wat een kanjers!

Op woensdagavond 5 oktober zullen 20 leerlingen (een deel deed mee aan de praktijkdag, een ander deel nam een cultuurabonnement) met begeleidend docenten de voorstelling ondergaan. We hebben er zin in!
 
Lees meer over de voorstelling (die overigens snel aan het uitverkopen is!)...
 

Terug