U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Lees, lach, dans, droom en eet ijs! 28-9-2016


 
Op 20 september was Ernest van der Kwast bij 4H op bezoek in de klas. Hij vertelde onder andere over zijn nieuwste boek en over zijn bestseller. Ernest van der Kwast is een bijdehante man met humor, een schrijver en heeft zijn eigen talkshow. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen.
 
Ernest van der Kwast maakt gebruik van meerdere inspiratiebronnen waaronder zijn moeder. In zijn bestseller ‘Mama tandoori’ vertelt hij op een aangedikte manier hoe zijn jeugd was. Zijn moeder was hier op het begin helemaal niet blij mee, maar later, na een stuk over zijn broer, zag ze in dat het eigenlijk helemaal niet zo’n vreselijk boek was.
 
In zijn nieuwste boek staan meerdere verhalen over en van verschillende mensen uit Rotterdam. Het mooiste verhaal vond hij zelf het verhaal van de taxichauffeur met Gilles de la Tourette. Dit verhaal heeft hij dan ook voorgelezen.
 

Voordat Ernest van der Kwast schrijver werd, heeft hij op aandringen van zijn moeder economie gestudeerd. Uiteindelijk is hij hiermee gestopt om zijn dromen na te jagen ook al was zijn moeder het er niet mee eens. Hij kreeg zijn gelijk en liet zo dus zien dat dromen niet verkeerd is en dat het zelfs erg goed uit kan pakken.
 
Op het einde gaf hij mij een handtekening met daarboven de woorden ‘Lees, lach, dans, droom en eet ijs!’. Kortom de 45 minuten die wij met Ernest van der Kwast mochten besteden waren erg leerzaam.
 
Myrthe Remmerswaal
4Hb, Nederlands
 


Terug