U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Girlsday 20-4-2016Op 14 April 2016 was het Girlsday. Dit is een dag die wordt georganiseerd door de VHTO. De VHTO is een landelijk expertisebureau voor meisjes in bèta en techniek. Op deze dag zijn er gerenommeerde bedrijven en instellingen die hun deuren openen om meisjes te laten zien wat werken in de techniek kan inhouden. De meisjes uit de Science talentstroom hebben vol enthousiasme deelgenomen aan deze leuke en leerzame dag. 
 
De brugklassers waren te gast bij de Firma Huykman en Duyvestein. Een familiebedrijf dat sinds 1781 orthopedisch schoeisel maakt. De meiden werden enthousiast rondgeleid door het bedrijf en kregen zo een goed beeld van het met de hand aanmeten en maken van precies passend schoeisel voor elke voet. Na een door het bedrijf aangeboden lunch mochten de meisjes ook zelf aan de slag, iedereen maakte met veel creativiteit een leuk model voor een zomerschoen die ze mee naar huis mochten nemen.
 
De meisjes uit de tweede en derde klas zijn op bezoek geweest bij AT&T in Den Haag. De wereld van telecommunicatie sluit goed aan bij de interesses van onze leerlingen, dus er waren steeds veel vragen voor de vrouwen uit het bedrijf die voor een gesprek waren uitgenodigd. Daarnaast hebben de leerlingen zelf een internetverbinding tot stand gebracht waarbij een computer een camera op afstand aanstuurde en de foto's die daarmee gemaakt werden vervolgens doorstuurde naar een andere computer. Ook hebben de meisjes in de video conferenceroom contact gehad met een groep meisjes uit België en een quiz tegen elkaar gespeeld. 
 
De meeste aandacht was er echter toen de leerlingen te zien kregen dat de gratis wifi waar ze allemaal zonder nadenken gebruik van hadden gemaakt, gemakkelijk te hacken was en hun gegevens dus zo maar misbruikt konden worden. Een echte eye-opener voor alle aanwezigen en even behoorlijk schrikken. Het was een leuke, gezellige en leerzame dag.


Terug