In het jaar 2116 10-2-2016

In de derde klas talentstroom Kunst en Media denken de leerlingen na over de toekomst. Ze maken in groepjes een tijdscapsule met objecten waarvan zij vinden dat ze iets vertellen over 2016 en over ons leven nu. Tegelijkertijd zijn ze bezig met het bedenken van een filmpje dat zich afspeelt in het jaar 2116 en waarin de capsule wordt gevonden en/of geopend.

Ter inspiratie gingen we op donderdag 4 februari naar het Haags Gemeentemuseum, waar de leerlingen zich verdiepten in kunstwerken waarin kunstenaars iets vergelijkbaars hadden gedaan: ofwel het maken van een (soort) tijdscapsule, ofwel het nadenken over de wereld in de toekomst. Of allebei. Nadat leerlingen een kunstwerk hadden geanalyseerd oefenden zij hun communicatievaardigheden door het geven van een korte presentatie aan hun klasgenoten.