U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Talentstromen: Dronevlieger 17-2-2015

De les voor de krokusvakantie was bij de leerlingen van de talentstroom Science een speciale gast uitgenodigd: Niels Voorn van het bedrijf Dronevlieger. 
 
Eerst heeft Niels in de klas verteld over de techniek die nodig is om een drone goed te laten vliegen en de ontwikkelingen daarin van de afgelopen jaren 
Daarna heeft hij verteld hoe je kunt leren om met een Drone te vliegen en dat je daar - net als bij een echt vliegtuig – een brevet voor moet hebben. 
 
En ook al heb je dan een brevet, dan nog mag je niet overal in Nederland vliegen, legde Niels uit. Er zijn een heleboel regels om de lucht boven ons hoofd veilig te houden. 
 
Nadat de leerlingen Niels hadden bedolven onder een berg  verschillende vragen (Hoe duur is de drone? Hoeveel kun je ermee verdienen? Kun je er ook pizza’s mee bezorgen? Kan hij ook schieten?) zijn we naar de gymzaal gegaan.
 
Daar hebben we een demonstratie van het vliegen gekregen (De drone kan in 2 seconden van 0 naar 120 km/uur !!) totdat de batterijen van onze telefoons leeg waren en de geheugenkaartjes vol. Het was een geweldig leuke en leerzame middag. 
 

 Terug