U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Science: Girls Day 24-4-2014

Op 23 april was het girlsday; een landelijke dag waarin tal van gerenommeerde bèta/technische en ict-bedrijven, onderzoeksinstellingen en science-centers hun deuren openen voor meisjes, waar zij kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op deze dag worden georganiseerd. Zo krijgen meisjes nog meer de kans om zich goed en breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden in deze sector.
 
Voor het Veurs Lyceum een uitgelezen mogelijkheid om met de meiden uit de Science klas op bezoek te gaan bij Janssen Biologics in Leiden. Na een warm welkom mochten de meiden speeddaten met 11 medewerksters uit het bedrijf, die uit allerlei verschillende afdelingen van het bedrijf kwamen zodat de meiden echt een idee kregen wat het werken bij een groot biofarmaceutisch bedrijf kan inhouden.
 

Daarna mochten we met hen heerlijk lunchen in een mooie kantine, kregen we nog een presentatie over de medicijnen die in het bedrijf worden gemaakt en het onderzoek dat wordt gedaan. Als klap op de vuurpijl hebben we in het laboratorium zelf proefjes mogen doen. Het was een heel leerzame en onvergetelijke dag voor alle meiden!

Terug