Kunst in Gent 7-3-2014

De bovenbouwleerlingen met Kunst in hun pakket bezochten op donderdag 6 maart de Vlaamse stad Gent. Ze bekeken er onder andere Het Lam Gods, misschien wel het belangrijkste kunstwerk van de late middeleeuwen in West-Europa. Het kunstwerk is te zien in de Sint-Baafskathedraal, en die is op zichzelf al een bezoek waard. In de kathedraal maakten we schetsen en namen we ook een kijkje in de crypte, het oudste deel van de kerk (uit de 12e eeuw!).

Met onze boterhammen in de handen doorkruisten we de hele binnenstad om te eindigen in het Museum voor Schone Kunsten, waar we onder andere een expositie bekeken van het werk van Théodore Géricault, een kunstenaar uit de 19e eeuw, de tijd van de Romantiek. De middeleeuwen en de tijd van de Romantiek behoren tot de eindexamenonderwerpen van de leerlingen die mee waren op excursie.

Daarna was het tijd om dit alles te laten bezinken en waar kon dat beter dan op één van de zonovergoten terrasjes aan de oevers van het riviertje de Leie?