Anatomisch museum 20-2-2014

De biologie leerlingen uit 5 Havo en 6 VWO bezochten op woensdag 12 februari het anatomisch museum in Leiden. Het museum maakt deel uit van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en staat geheel ten dienste van het medisch en biomedisch onderwijs.

In het museum staan ruim 800 preparaten opgesteld in verschillende vitrines. De verschillende delen van het menselijk lichaam en verschillende fasen van de menselijke ontwikkeling - van foetus tot zeer hoge leeftijd – zijn te zien. In de tentoonstelling zijn de effecten van verschillende - erfelijke – aandoeningen en de gevolgen van bizarre trauma’s op het menselijk lichaam, de organen en het skelet te zien. Ook wordt in de tentoonstelling de enorme ontwikkeling van de medische wetenschap de afgelopen paar honderd jaar mooi in beeld gebracht.

Extra speciaal was het dat één van de rondleiders onze oud leerlinge Sanne Hendrikx was, nu tweedejaars studente biomedische wetenschappen. Wij kijken terug op een indrukwekkend en leerzaam bezoek!