Naar de opera! 17-1-2014

Op donderdag 16 januari gingen dertien leerlingen uit klas 3 en 4 vwo en 4 havo met hun cultuurabonnement een avondje naar de opera. Così Fan Tutte is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart en ze werd uitgevoerd door studenten van het conservatorium - waar de opera ook werd uitgevoerd - en het Residentieorkest.

Een opera begrijp je beter als je van tevoren weet waar je op moet of kunt letten en als je weet hoe het verhaal ongeveer gaat. Van tevoren volgden we daarom een workshop over de voorstelling in de Dr. Anton Philipszaal, waarbij we zelf ook even met tekst en muziek aan de slag gingen.

Tussen workshop en voorstelling hadden we tijd om gezellig met zijn allen pizza te eten.

Opera's gaan meestal niet zo snel. Deze opera duurde drie uur! Van tevoren hadden we besloten dat als je anderhalf uur opera wel genoeg vond, dat je dan in de pauze naar huis kon gaan. De leerlingen die echter tot het eind bleven werden daarvoor echt beloond, want (zul je altijd zien) het meest spectaculaire deel was natuurlijk het stuk na de pauze!