Klas 3 Kunst en Media reist naar de toekomst 30-1-2019

Op donderdag 24 januari ging de derde klas van de Talentstroom Kunst en Media naar Delft. We zijn bezig met de toekomst en dus was een bezoek aan het huis van de toekomst Prêt-à-loger en de stad van de toekomst The Green Village van de TU Delft een goede manier om meer te weten over hoe alles er straks misschien wel uit gaat zien.

Hadden we er maar heen kunnen gaan met de Hyperloop, dan waren we in een paar seconden op onze plaats van bestemming geweest. Delft is vlakbij, maar de reis duurde met het ov wel een uurtje. Best lang, maar wel de moeite waard vonden bijna alle leerlingen.
TU Delft is dé broedplaats voor ideeën en experimenten gericht op een duurzame toekomst.

Het Prêt-à-loger huis is een smarthuis: binnentemperatuur past zich aan aan zonlicht en de aanwezigheid van de bewoner, doet lampen uit wanneer je er niet bent, maakt gebruik van supertubes waardoor op donkere plekken toch daglicht heerst, spoelt de toilet door met regenwater en alles werkt op zonne-energie. En The Green Village is een plek waar alleen de regels van de toekomst heersen. Daar mag proefgereden worden met de zelfrijdende auto, lantarenpalen mogen smart onraad bespeuren en doorgeven met microfoons en camera’s en de Hyperloop gaat je binnenkort misschien wel in een half uur naar Parijs brengen.....

De leerlingen waren erg enthousiast over wat ze hadden gezien, maar het jaargetijde vonden ze minder geschikt: het was inderdaad erg koud en we waren veel buiten. Het aanbod om op school nog maar even wat warme chocolademelk te gaan drinken werd door sommigen gretig aanvaard en zo werd het nog even erg gezellig in de docentenkamer.