U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Chocolade voor het goede doel! 4-12-2018


 
Dankzij u en onze leerlingen kan Stichting Tess vijf operaties bekostigen!
  
Actie levert 2160 euro op
  
Toen Christel Tinselboer, docente Engels van het Veurs, drie weken geleden begon met het promoten van haar chocoladeletteractie voor Tess Unlimited*, had zij niet durven hopen dat de opbrengst haar ambitieuze doel zou overtreffen. Alle mentoren probeerden in hun klas zoveel mogelijk letters te verkopen. Docenten zonder eigen mentorklas maakten reclame. 
  
Sommige leerlingen waren zó geraakt door het doel van de actie dat ze op hun sportvereniging of binnen hun familie probeerden een flink steentje bij te dragen. Ook waren er ouders die voor hun werkkring een grote bestelling plaatsten. Op één leerling, Daphne Wagteveld is mevrouw Tinselboer in het bijzonder trots. Daphne verkocht maar liefst 200 letters! 
 
*Christel Tinselboer leerde in de periode dat zij in Guatemala woonde het werk van Stichting Tess Unlimited kennen. Nadat zij zich hiervoor ter plekke al had ingezet zette zij haar vrijwilligerswerk in Nederland voort als ambassadeur van Tess Unlimited. Deze stichting draagt al tien jaar zorg voor baby’s in Guatemala, die geboren zijn met een schisis. Een schisis is een aangeboren afwijking van de bovenlip, de kaak en/of het gehemelte. Door de schisis hebben baby’s moeite met drinken, raken ze ondervoed en zouden ze binnen een paar maanden kunnen sterven. Overleven ze de eerste maanden wel, dan hebben veel families niet de financiële middelen om een operatie te betalen. Dit betekent een onzekere toekomst met pesterijen, verstoten worden, geen relaties kunnen aangaan, geen baan etc. Tess Unlimited kan dan helpen. Eerst wordt het gewicht van het kind op peil gebracht met behulp van melkpoeder, waarna een operatie volgt. Deze operaties worden op vrijwilligersbasis verricht door gespecialiseerde schisisartsen uit Amerika en Canada. Voor meer informatie over de stichting: www.tessunlimited.nl

Terug