U bent hier:   Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Article Details


Science op excursie 1-11-2018

Op woensdagmiddag 17 oktober brachten de brugklasleerlingen uit de Talentstroom Science een bezoek aan het Generation Discover festival op het Malieveld. De leerlingen hebben enthousiast in groepjes diverse activiteiten gedaan, waarbij ze moesten samenwerken, communiceren, problemen oplossen en kritisch denken. Ze ontdekten hoe we op allerlei manieren anders om kunnen gaan met energie. Daar kwam lucht, het thema van deze periode, verschillende keren aan de orde.Op dinsdagmiddag 16 oktober was de tweede klas van de Talentstroom Science te gast op de TU Delft, bij de opleiding van civiele techniek. Tijdens dit bezoek hebben de leerlingen d.m.v. samenwerken verschillende dijken gebouwd. Het doel was om een stevige dijk te bouwen. Het groepje met de beste dijk lekte pas door na 30 minuten! Om tot dit resultaat te komen hebben de leerlingen gebruik gemaakt van de vaardigheid kritisch denken. 

In deze eerste periode werken we met de derde klas binnen het thema aarde. De leerlingen ontdekken hoe de aarde maar ook de ruimte (er omheen) in elkaar zitten. In een deel van de lessen stond het thema  plaatsbepaling centraal. De leerlingen hebben o.a. met coördinaten gewerkt met behulp van GPS. De leerlingen bereiden een presentatie voor over wat ze weten over satellieten en de ruimte. 

Om inspiratie op te doen voor deze presentaties zijn we op 11 oktober naar het Museon in Den Haag gegaan. Hier hebben de leerlingen in de André Kuiperszaal de tentoonstelling Satellieten, ver weg, toch dichtbij bezocht en daarna ook One Planet. Om nog meer te leren over de aarde en in actie te komen voor een betere planeet!


Terug