Onderwijs
Ga naar: aanmelden | onderwijs | gebouw | schooldag | talentstromen | activiteitendagen | mentoraat | brochure
 


ONDERWIJS OP HET VEURS

 
Het Veurs lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo én mavo. Tenzij je in onze vwo-klas komt, begin je in een gecombineerde brugklas. Zo heb je de tijd om te wennen en te ontdekken welk onderwijs het beste bij je past. Als blijkt dat je op een ander niveau toch beter tot je recht komt, kun je overstappen. Dus ook na je havo of mavo-examen kun je gewoon bij ons verder. 
 
Op het Veurs lyceum richt je voor een deel je eigen schooltijd in. Je kunt voor een deel je eigen lesdag bepalen en zelf beïnvloeden of je huiswerk hebt. 
 
 
 
In de Smartbus van Huawei kregen onze leerlingen uit de brugklas inzicht in hun onlinegedrag en leerden ze meer over veilig, verantwoord en zelfbewust internetgebruik

Je werkt samen met anderen aan leuke, praktische projecten, waardoor je belangrijke vaardigheden ontwikkelt en ondernemend leert denken en aanpakken. Natuurlijk moet je ook het nodige leerwerk doen. In het Open leercentrum en op de studiepleinen kun je elk moment van dag zelfstandig of in groepjes aan de slag.
 
We nemen jou en je ideeën hier serieus. Dat klinkt misschien logisch, maar dat is echt niet op alle scholen even vanzelfsprekend. Als je een idee of een vraag hebt, doen we ons best om je zo goed mogelijk te helpen. 
 
Met je vmbo tl, havo, atheneum of gymnasium diploma kun je naar het mbo, het hbo of de universiteit. Het zit er dik in dat het daar goed met je gaat, want je hebt je breed ontwikkeld. Je hebt veel ervaring opgedaan met het samenwerken in projecten en geleerd iets te betekenen voor een ander. Je bent zelfstandig, kunt veel verantwoordelijkheid aan en hebt een eigen mening waar je voor uit durft te komen.
 
En minstens zo belangrijk: je hebt een fijne schooltijd gehad, waarin je jezelf en een flink stuk van de wereld hebt ontdekt! 
 


ontwerp en realisatie SchoolMaster BV