Groep 8

Ga naar: aanmelden | onderwijs | gebouw | schooldag | talentstromen | activiteitendagen | mentoraat | brochure

INFORMATIE OVER DE GEVOLGEN VAN DE SCHOLENSLUITING VOOR DE BOVO-AANMELDPROCEDURE

Als u uw kind heeft aangemeld voor het Veurs Lyceum (of een andere vo-school in de regio Haaglanden), ontvangt u zoals gepland (indien u daarvoor toestemming heeft gegeven bij de aanmelding) op woensdag 25 maart tussen 15.00 en 17.00 uur bericht van de BOVO over het toelatingsbesluit. Het Veurs Lyceum (en alle andere vo-scholen in de regio) versturen het bericht met het toelatingsbesluit daarnaast ook nog steeds zoals gepland op woensdag 25 maart vanaf 15.00 uur, of op donderdag 26 maart, maar in verband met de scholensluiting is het mogelijk dat er een uitloop is naar vrijdag 27 maart, wanneer dat nodig blijkt.

Als uw kind gebruik maakt van de tweede periode is onderstaande informatie ook voor u van belang. Diverse data zijn gewijzigd van informatie die u eerder heeft ontvangen. Doordat de scholen in ieder geval tot en met 6 april dicht zijn, schuift de tweede periode uit de BOVO-procedure namelijk één week op naar dinsdag 7 t/m dinsdag 14 april, tot uiterlijk 13.00 uur.

Vanaf donderdag 2 april ontvangen leerlingen die zijn aangewezen op periode 2 een nieuw aanmeldformulier met voorkeurslijst van de basisschool. U kunt uw kind deze tweede periode alleen contactloos (zonder naar een vo-school te komen) aanmelden door:

- het regionale aanmeldformulier afleveren in de brievenbus van de school;
- het regionale aanmeldformulier per mail versturen aan de school;
- digitaal aanmelden via POVO OT (voor ouders die hiervoor al aangemeld zijn).

U kunt uw kind zo ook aanmelden tijdens het Paasweekend.

Op woensdag 15 en donderdag 16 april vindt de centrale loting en matching van de tweede periode plaats.

De leerlingen die zijn aangemeld in de tweede periode (dinsdag 7 april t/m dinsdag 14 april, 13.00 uur) ontvangen op donderdag 16 april tussen 15.00 – 17.00 uur het bericht met toelatingsbesluit van BOVO en op dezelfde dag vanaf 15.00 uur van de vo-school.

NB: Bovenstaande aanpassingen zijn gedaan op basis van de huidige maatregelen van de regering en kunnen, indien de landelijke ontwikkelingen dat vragen, bijgesteld worden.

Meer informatie over de gevolgen van de scholensluiting vindt u op deze speciale webpagina van de BOVO

ONZE SCHOOL

Je basisschooladvies is vmbo-tl, havo, vwo, of een combinatie daarvan. Je kunt naar veel middelbare scholen in de buurt. Maar zou je je overal ook thuis voelen?

Een school waar docenten écht in je geïnteresseerd zijn en je zelf kunt meebepalen wat je leert, dat lijkt je wel wat.

Je hebt een hekel aan vooroordelen en kijkt open naar de wereld om je heen. Je hebt interesse in cultuur en wetenschap, en gaat ook graag creatief aan de slag. Wat jij nodig hebt, is een school waar al jouw eigenschappen tot hun recht komen en waar de andere leerlingen - én de docenten - ook een beetje zijn zoals jij!

Kom naar de open dag om zelf te ervaren hoe het Veurs bij jou past!

OPEN DAG EN INFORMATIEAVOND
De open dag en informatieavond zijn voorbij.

TOELATINGSCRITERIA
Het Veurs Lyceum is een school voor mavo (vmbo-tl), havo, atheneum en gymnasium. We kunnen leerlingen met een vmbo-tl, vmbo-tl/havo, havo, havo/vwo of vwo advies op onze school plaatsen. Bekijk de toelatingscriteria voor het schooljaar 2020/2021

AANMELDEN
Aanmelden kan vanaf zaterdag 1 februari 2020. Lees meer over de aanmeldingsprocedure.