U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details


Burgemeester en wethouder in online les 20-4-2020


 
Op maandag 20 april hebben burgemeester Tigelaar en wethouder Bouw (Onderwijs) een les-op-afstand bijgewoond op het Veurs Lyceum. Docente Nederlands Laura Borghols gaf les aan haar 3 havo groep. De leerlingen kregen les via Google Hangout. Ze zien en horen elkaar en stellen bijvoorbeeld via de Chat hun vragen. 
 

 
Leerlingen op het Veurs Lyceum hebben grotendeels les volgens het 'normale' lesrooster. Docenten geven les vanuit huis en gebruiken vele digitale middelen om dat voor elkaar te krijgen. Interactie met elkaar via beeld en de Chat functie zijn daarin erg belangrijk en bieden uitkomst. De studiewijzers zijn beschikbaar via Google Classroom, huiswerk vinden de leerlingen in Magister.
 
Daarnaast kunnen leerlingen via de Monkee-app gedurende werkdagen en op zondagmiddag al hun vragen over de lesstof stellen. Het Veurs Lyceum heeft de Monkee-app voor alle leerlingen beschikbaar gesteld, net zoals een aantal anders scholen van de scholengroep Spinoza.
 

  
Tijdens de les hebben de burgemeester en wethouder hun vragen kunnen stellen aan de leerlingen: hoe is dat nu een les-op-afstand, wat mis je het meest, wil je weer terug naar school? 
 
De burgemeester nam ook een vlog op na de les waarin hij de leerlingen in Leidschendam-Voorburg bemoedigend toesprak.
  
Leerlingen -en ook hun ouders- doen echt fantastisch werk thuis. We zijn ontzettend trots op hen hoe ze met deze nieuwe lessituatie omgaan. Het vraagt veel van iedereen, maar er ontstaan ook prachtige nieuwe initiatieven, interactie en lessen. 
 

Terug